divendres, de juliol 13, 2012


El pregó de Josep Mèlich inicia la Festa Major de Sant Pere a Calafell

29/06/2012
Joan Olivella i en MèlichAmb el pregó fet ahir per Josep Mèlich, el nucli de Calafell Platja va donar el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere, que té lloc fins diumenge, 1 de juliol.
En el primer acte oficial de la festa major, hi van ser presents l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, la regidora de Cultura, Sandra Suàrez, i la resta de regidors del consistori. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde d’El Vendrell, Benet Jané, i de l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras.
Josep Mèlich, que va ser definit per la regidora de Cultura Sandra Suàrez, com “el pensador i creador de les obres que han portat el nom de Calafell arreu del món”. I és que el director La K-Mama és autor també de la majoria de les obres que aquest grup de teatre calafellenc ha representat arreu de Catalunya.
Es dóna la circumstància que enguany La K-Mama celebra el seu 20è aniversari. Durant aquests anys, han format d’aquest grup de teatre un centenar de persones, algunes de les quals després han passat a ser destacats actors professionals. Aquest grup de teatre amateur ha fet unes 250 representacions arreu de Catalunya, i la majoria de les seves obres, escrites i dirigides per Josep Mèlich, han estat força premiades. En aquest sentit, la seva última obra “L’auditor”, està essent tot un èxit, i ja ha rebut nombrosos guardons.
Durant el pregó, Josep Mèlich va estar acompanyat pels membres de La K-Mama. En el seu discurs va dir que, “des de que un dia un grup d’eixalabrats va fundar La K-Mama, fa 20 anys que es parla de teatre a Calafell”. I va recordar la figura de Joan Colet, que enguany ha traspassat, i que va ser alcalde i regidor de Cultura de Calafell. “Colet va lluitar perquè Calafell tingués el Teatre que avui tenim, cosa que no poden dir molts pobles de Catalunya”, va dir Mèlich.
L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va voler agrair a Mèlich el fet d’haver acceptat ser el pregoner de la Festa Major, i el va posar com a exemple “de les persones que treballen pel municipi i són estimades per tothom”.
Després del pregó, Mèlich va encendre la traca que donava el tret de sortida de la Festa Major, i posteriorment va tenir lloc al Castell de Focs d’artifici i el concert i ball de revetlla, a càrrec de l’Orquestra Meravella.

De la web oficial de l'ajuntament de Calafell